torstai 11. helmikuuta 2021

Pakkanen

Sen miltei tuntee jo aamulla lämpimän peiton alla; kylmyyden. Ja niinhän se on, lämpömittari näyttää miltei -20 astetta ja minä en pidä siitä. Suoraan sanottuna inhoan kylmyyttä. Ei auta sanomiset, että lämpötila on vain pukeutumiskysymys. Ei ole. Siis minulle. Inhoan sitä, kun nenäkarvat menevät jäähileeseen, vaikka ei kai ne nyt monen sentin pituiset olekaan. Eräänä tulevaisuuden visionani ja ratkaisuna tähän ongelmaani pidän muuttoa Hawaijille tai johonkin muuhun vastaavaan ympärivuotisesti lämpimään paikkaan. Ainakin teoriassa tämä kuulostaa todella hyvältä.

Muistan lapsuudestani kävelymatkat bussipysäkiltä kotiin. Matka oli kaksi kilometriä. Kovemmalla pakkasella, tai no, se ei vaatinut edes kovia pakkasia, varpaat ja sormet olivat aivan tunnottomat ja kotona lämmetessään kipristelivät ja pakottivat ja niin edelleen. Mielikuvat näistä tapahtumista ovat edelleen vahvoina pääkopassani.

Olen pohdiskellut tätä kylmyysasiaa. Huvinsa kullakin! Varsinaisesti en inhoa talvea itsessään. Kuitenkin jokainen vuodenaikamme on todellinen rikkaus, kunhan ne säilyttäisivät omanlaisensa piirteet. Ilmastonmuutos valitettavasti saa tai on jo saanut asioita muuttumaan, ja tämä suunta jatkuu huolestuttavana, jos jotakin merkittävää ei saada lähivuosien ja -vuosikymmenien aikana tehtyä.

Mikä talvessa on kuitenkin positiivista, niin talvisin voi vaikka hiihtää. Siis jos omistaa muutakin kuin monot. Monojeni kanssa, kun lampsisin hiihtoladun reunalle, voisi olla, että laturaivo alkaisi kummuta minua kohti. No, lapsethan ovat innoissaan pulkkamäestä. Ennen minä hytisin jääpuikkona mäen vieressä, mutta nyt olen ottanut askeleen kohti lapsuutta ja uskaltautunut itsekin mäenlaskuun. Ja hei, onhan se hauskaa puuhaa törmätä lumikasaan tai painattaa vauhdilla suoraan lähimpään ojaan! Ja ne lumityöt! Mikä ihan tekosyy saada itsensä todella hikiseksi ja hengästyneeksi 😊Siskoni antoi luvan tämän kauniin kuvan käyttöön :)Mutta silti, minulla ulkolämpötilan laskiessa alle -5 asteen, loppuu vaan huumori, se huonokin huumori.

Tekstissä olevat kuvat ovat siskoni ottamia ja hän ystävällisesti antoi luvan julkaista ne täällä, kiitos! 😍


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne ovat kommentit tervetulleita :)

Maitotölkit, täältä tullaan!

Aiemmassa postauksessa kerroin monilokeroastian käyttökokemuksesta kahden kuukauden käytön jälkeen. Postauksen löydät täältä: https://rehell...